GEDCOM-projektet hos Danske Slægtsforskere
bevar dine slægtsdata for eftertiden

Benedict 1. von Ahlefeldt

Død Aft 1341
Død Aft 1341
Slægter (adelige) og regenter i Europahttp://finnholbek.dk/genealogy/,
http://www.mortenclausen.dk/,
http://www.helbo.org/webtrees/,
https://da.wikipedia.org/wiki/,
https://sv.wikipedia.org/wiki/,
https://de.wikipedia.org/wiki/,
https://en.wikipedia.org/wiki/
1. Led - Hr. Benedict von Ahlefeldt og hans efterslægt indtil delingen i linjerne Lehmkulen-Wittmold, Bosse-Lindau og Søgård. - [von Ahlefeldt]

var 1319 i hertug Henrik af Mecklenburgs tjeneste, men 1320 grev Johan III's (den Mildes) lenspligtige mand, medforseglede 1323 som den sjette i rækken af 88 holstenske adelige disses forbundsbrev, og 1326 forbundet i Nykøbing F. mellem kong Christopher, hans sønner Erik og Otto, samt hertug Henrik II mod hertug Valdemar og greverne af Holsten, 1333 med sønnen (Benedictus senior et junior dicti de Alvelde) som greve Johans tro riddere, ligeså begge 1339, og er vel den i grev Gerhards privilegiebrev for byen Rendsburg af 1340 nævnte hr. Benedict.
Var samme år med sønnen medlover for Sivert Buchwald, fulgte 1341 kong Valdemar på toget mod Kalundborg, der indehavedes af hertuginde Ingeborg, og bekræftede 15 juli i lejren ved Kjærbylund næst efter provsten hr. Peder Vendelbo kongens og Hansestedernes forbund til bekæmpelse af de røveriske holstenske adelsmænd.