GEDCOM-projektet hos Danske Slægtsforskere
bevar dine slægtsdata for eftertiden

Margit Midtgaard KRAG

Født 5 Nov 1937 'Trappendal', Hejls Sogn, Nørre Tyrstrup Herred, Vejle Amt
Død 10 Mar 2021 'Plejehjemmet Dreyershus', Agtrupvej 22, Kolding
5 Nov 1937
'Trappendal', Hejls Sogn, Nørre Tyrstrup Herred, Vejle Amt
4 Dec 1906
'Trappendal', Hejls Sogn, Nørre Tyrstrup Herred, Vejle Amt
4 May 1873
'Trappendal', Hejls Sogn, Nørre Tyrstrup Herred, Vejle Amt
18 Sep 1829
'Trappendal', Hejls Sogn, Nørre Tyrstrup Herred, Vejle Amt
10 Sep 1839
Vejstruprød, Vejstrup Sogn, Nørre Tyrstrup Herred, Vejle Amt
1 Jun 1874
Sønder Holsted, Holsted Sogn, Malt Herred, Ribe Amt
19 Mar 1911
'Bramdrup Nygård', Ødis Sogn, Nørre Tyrstrup Herred, Vejle Amt
21 Jan 1871
Lundsmark, Hviding Sogn, Hviding Herred, Tønder Amt
22 Feb 1872
Øster Lindet Sogn, Frøs Herred, Haderslev Amt
Familie med ukendt
Vielse
Fødsel 5 Nov 1937 'Trappendal', Hejls Sogn, Nørre Tyrstrup Herred, Vejle Amt
Dåb 5 Dec 1937 Hejls Kirke, Hejls Sogn, Nørre Tyrstrup Herred, Vejle Amt
Konfirmation 30 Mar 1952 Hejls Kirke, Hejls Sogn, Nørre Tyrstrup Herred, Vejle Amt
Side 160.
Død 10 Mar 2021 'Plejehjemmet Dreyershus', Agtrupvej 22, Kolding
Begravelse 13 Mar 2021 Hejls Kirkegård, Hejls, Kolding Kommune, Region Syddanmark
Født: Side 70.
Faddere:
Gårdejer Jens Hansen og hustru Emilie af Hjarup.
Gårdejer Tage Höyer Midtgaard og hustru Johanne, Ødis.

Kilde: Ole Damgaard, 2016.

Margit Midtgaard Krag var autodidakt kunstner. Hun havde eget atelier i Agtrupskov ved Kolding Fjord og har stået bag flere udsmykningsopgaver af bl.a. sygehusene i Kolding og Haderslev, Hotel Koldingfjord og Kolding Rådhus.

2 børn med Bent Hansen, gift 23.3.1958 i Hejls:
Født 30.10.1930, db. 11.1.1931 Nyborg, s.a. Hakon Hansen, børnehjemsforstander i Nyborg og hustru Anna Katrine Rasmine, f. Hansen. (Hakon Hansen var senere ejer af Hygind Ellegård i Husby sogn, Fyn).
Død 21.9.2011, bg. S. Bjert, 80 år gl.

afdøde.dk

Nekrolog i JydskeVestkysten 11. marts 2021:

Niels Ole Frederiksen Brogade 4B, tv, Middelfart, skriver følgende mindeord over Margit Midtgaard, Kolding:

Forleden fik jeg en opringning fra en bekendt, jeg ikke havde haft kontakt med i årevis. Da han havde præsenteret sig, var jeg med det samme klar over, hvad hans ærinde var, at Margit Midtgaard var død.

Det var Margits broder Gunnar, der bragte det sørgelige budskab, at tidl. landhusmoder, Bents hustru, mor til Lone og Lilke, kunstmaleren og ikke mindst livsstykket Margit Midtgaard ikke er mere. Margit blev 83 år gammel, trods en pæn alder forbliver det lige forstemmende og satte en masse tanker i gang.

Jeg mødte Margit første gang, da hun og hendes mand Bent var forpagterpar på den danske mønstergård Røhsminde i Sydslesvig. Vi boede dør om dør i landsbyen Jaruplund. Første gang jeg bankede på deres fordør, blev døren åbnet af en venlig og imødekommende rødhåret pige. Jeg sagde: 'Jeg kunne vel ikke komme til at tale med din far?' Den rødhårede pige, som var Margit, sagde straks: 'Du mener vel min mand?' Den bemærkning har jeg hørt for mange gange siden.

Det blev indledningen til et livslagt bekendtskab og ikke mindst venskab med en sjælden fantastisk familie. Det første år vi var sammen, tilbragte vi mange dage og nætter i hinandens selskab. Et venskab blev grundlagt.

Senere flyttede Margit og Bent til Føns ved Middelfart og derfra til Kolding, hvor de senere købte et fantastisk flot beliggende hus i Agtrup Midtskov med udsigt direkte ned over Kolding Fjord. Indrettet med Margits store sans for indretning. Det emmede simpelthen af Margit.

Det blev et livslangt venskab, hvor vi ikke sad lårene af hinanden. Der kunne godt gå år, imellem vi mødtes. Men når vi endelig var sammen, var det som om, vi lige havde været sammen dagen før. Og det skyldtes ikke mindst Margits evne til at være sig selv og vise de personer hun var sammen med en oprigtig opmærksomhed. Hun var livsklog, for hun mærkede i den grad andre mennesker. I Margits selskab udgik der altid en varme og tryghed, så alle følte sig godt tilpas.

Margit Midtgaard var en selvlært kunstmaler. I hendes billeder gik den optagethed af andre mennesker igen. Malestilen, som jeg vil karakterisere som værende impressionistisk, formåede hun med en tilsyneladende let hånd (pensel/spartel) at få genskabt sine indtryk med lyse optimistiske farver. I mange år udstillede hun fast hver sommer på Svinkløv Badehotel, indtil hotellet brændte.

Det var et stort tab, da Bent døde for nogle år siden. Margit fik et nyt og anderledes liv efter Bents bortgang. Men nu er Margit pludselig også væk.

Margit Midtgaard er her ikke mere. Men hun var her sammen med Bent, og det er vigtigt.

Æret været Margit Midtgaards minde.