GEDCOM-projektet hos Danske Slægtsforskere
bevar dine slægtsdata for eftertiden

Niels ANDERSEN

Død 'Bjertgård', Sønder Bjert Sogn, Nørre Tyrstrup Herred, Vejle Amt
Søn af Anders MADSEN
Familie med ukendt
Kiersten NIELSDATTER 4 Feb 1709 'Bjertgård', Sønder Bjert Sogn, Nørre Tyrstrup Herred, Vejle Amt
Vielse
Død 'Bjertgård', Sønder Bjert Sogn, Nørre Tyrstrup Herred, Vejle Amt
Bjertgård:

Bestod 1672 af to halvgårde, og fæsterne var Nis Jensen og Anders Matzen. 1689 var fæsterne Thøge Jensen og Anders Madsen, 1716 Paul Andersen og Niels Andersen, der var sønner af Anders Matzen eller Madsen.

1742 køber Peder Paulsen svigerfaderen Niels Andersens fæste i dennes halve fæstegård. 1753 er Peder Paulsen og Jens Boysen fæstere.

1754 overtager Peder Paulsen svigerfaderens halve fæstegård efter Jens Boysen, og nu er begge halvgårde endelig samlet under én fæster. Peder Paulsens søn af første ægteskab, Niels, er efter fæstereglerne den nærmeste til de to halvgårde, men faderen og dennes anden kone, Birgitta Simonsdatter, prøver ved svig på at lade deres ældste søn, Povel Pedersen, gå i stedet, men øvrigheden opdager det 1766 og prøver på at forpurre denne ordning. Han fortsætter med at være fæster af gården, og 1770 blev han gift med enken Woldborg Jørgensdatter fra Sjølund. De havde ingen børn, og 1790 overdrog de gården til hans helbroder, Simon Pedersen, der samme år blev gift med Bodel, Lauritz Jacobsens datter fra Agtrupgård.